Altatásos fogászat - Árkád Dental Fogászati rendelő
Fogorvosi rendelő főoldala
Altatásos fogászat

Altatásos fogászat

Altatásos fogászat Budapest

 

A mai fogászati eljárások az orvostudomány fejlődésének köszönhetően szinte fájdalommentesek, de sokakban még mindig szorongást váltanak ki a kezelések. Számukra a beavatkozás kellemetlen érzéssel jár, például erős hányingert éreznek. Az altatásos fogászat nem csak megnyugtató és kényelmes, de lehetővé teszi egyszerre több, komplikált beavatkozás precíz elvégzését, valamint a kiterjedt szájsebészeti beavatkozásokat. Az altatás során, a legmagasabb biztonsági követelményeknek megfelelő műszerpark és a gyakorlott aneszteziológus szakorvos, valamint a szakképzett altatóasszisztens garantálják a kezelés és a betegek biztonságát.

 

Kinek ajánljuk?

Összetettebb fogsebészeti-, szájsebészeti beavatkozások esetében (pl. egyszerre több bölcsességfog eltávolítása). Nagy területre kiterjedő, általános fogászati beavatkozások esetében (pl. csontpótlás, arcüreg emelő műtét). Azoknak a pácienseknek, akik félnek a fájdalomtól vagy az érzéstelenítő okozta zsibbadástól. Azoknak a pácienseknek, akiknél erős hányingert okoz a fogászati kezelés. Együttműködésre képtelen, fogyatékkal élő pácienseknek. Az altatásban végzett kezeléseket 18 éves kor felett ajánljuk, de egyedi esetekben a gyermekek altatásos kezelése is elvégezhető.

 

Kinek nem ajánljuk?

Súlyos szív-, és érrendszeri betegségben szenvedőknek. Enzim betegségek esetén, mivel az altatószerek lebontása problémákat okozhat a kezelés során. Tüdőbetegség, asztmatikus betegségek esetén. Máj-, vese-, és nem kezelt vagy beállított cukorbetegség esetén. Ezen kórképek esetén az altatás kockázatokat rejt, ezért csak intenzív kórházi háttér megléte mellett vállalható a biztonságos altatás, így a rendelőben nem végezhető el a kezelés!

 

Fontos tudni:

Megfázás, hőemelkedés vagy influenza miatt az altatást el kell halasztani! A kezelésre minden esetben kísérővel kell érkezni, aki mindvégig a helyszínen marad! Amennyiben kísérő nélkül érkezik, nem végezzük el a beavatkozást.

 

A kezelés menete

Az altatásos fogászati beavatkozásokat egy általános kivizsgálás és labor előz meg. Az eredményeket az altató szakorvos ellenőrzi, és bármely felmerülő probléma esetén kizárhatja vagy elhalaszthatja az altatást. A beavatkozásra csak teljesen egészséges pácienseknél kerülhet sor. A beavatkozás egy alkalommal 1,5 – 2 órát vesz igénybe, az ennél hosszabb időt igénylő beavatkozást több lépésben, akár többszöri altatással végezzük.

Az altatás előtt legalább 6 órával kerülni kell az étkezést, a dohányzást és a koffeintartalmú, valamint a rostos italok fogyasztását! (Ha mégis evett vagy ivott, ezt feltétlenül jelezze orvosának a műtét előtt!) A kezelés előtt el kell távolítani a kontaktlencsét, az ékszereket, a sminket, a körömlakkot és a kivehető fogsort!

Az altatásban végzett kezelés után, a páciensek egy regenerációs helyiségben, szakasszisztensi felügyelet mellett pihenhetnek. Az ébredést követően 3 órán át nem ajánlott folyadék fogyasztása, 6 órán át pedig szilárd étel fogyasztása. Ha az ébredés és a regenerálódás tünetmentes, akkor a pácienseket hazaengedjük a kísérőjükkel. Az altatás napján nem ajánlott az autóvezetés és a sportolás!

1106 Budapest,
Örs vezér tere 25. III.em

06-20-851-2171
info@arkad-dental.huAwarded by
WhatClinic.com
Copyright © 2018 arkad-dental.hu | Created by: Clicktech Informatika
bezár
gyengénlátóknak