Fogorvosi rendelő főoldala
Szájsebészet-Implantológia

Implantáció, fog implantátum

Korszerű fog implantátumok készítése

Az elvesztett fogak pótlása nemcsak esztétikailag indokolt, hanem a maradék fogazat egészsége, a rágófunkciók megőrzése miatt is. Már egyetlen fog kihullása is hatással van a harapásra, a szomszédos fogak idővel bedőlhetnek az üressé vált helyre, illetve az ellenkező oldali fog kinőhet a fogsorból. Ha több fog is hiányzik és nem kerül pótlásra, a csont sorvadásnak indulhat, a maradék fogak jelentősen túlterhelődnek, így további fogvesztéshez vezet a folyamat. A fog implantátum alkalmazása az egyik legkorszerűbb és legjobb lehetőség a fogpótlásra, amit minél hamarabb célszerű elvégezni.

Mi az a fog implantátum?

A fog implantátum gyakorlatilag egy műfoggyökér, erre készül a fogpótlás a kihullott fog helyén. A fog implantátum sebészi úton kerül beültetésre az állkapocs csontba, ahol hordozó funkciót tölt be. A gyakorlatban úgy kell elképzelni, mintha a páciens visszakapná saját eredeti fogait: a fog implantátum egy titán csavar, amelybe belecsavarozzák a műfogat.

Kinek ajánlható fog implantátum?

Fog implantátum gyakorlatilag bárkinek ajánlható, aki pontosan betartja a fogorvos által előírt szájhigiénés utasításokat, valamint az implantációs beavatkozásnak nincs nála kontraindikációja.

Mennyire válik be a fog implantátum?

Ideális esetben a fog implantátum a beültetést követően 3-6 hónapon belül csontosan rögzül, és a környező csontokkal összenőve stabil hordozóegységet alkot.

Azonban van néhány olyan tényező, amely hátrányosan befolyásolhatja, sőt akár gátolhatja is ezt a folyamatot: Az erős dohányzás, a rossz szájhigiéné, illetve bizonyos betegségek fennállása esetén a siker esélye kisebb, ezért a fog implantátum alkalmazását az ilyen esetekben alaposan meg kell fontolni.

Mikor nem javasolt fog implantátum beültetése?

  • 18 éves kor előtt
  • Terhesség alatt
  • Egyes betegségek esetében

 

Kérdése lenne? Tegye fel kerdezzefogorvosunk.hu weboldalunkon, ahol fogorvosaink készséggel állnak rendelkezésére!

 

1106 Budapest,
Örs vezér tere 25. III.em

06-20-851-2171
info@arkad-dental.huAwarded by
WhatClinic.com
Copyright © 2018 arkad-dental.hu | Created by: Clicktech Informatika
bezár
gyengénlátóknak