Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Cirkon korona - a legesztétikusabb fogpótlás

Vannak olyan fogászati problémák, amelyek fogpótlást igényelnek, sok esetben akkor is, ha nem okozzák a fog elvesztését. Fontos döntés ilyenkor, hogy milyen anyagból válasszunk koronát, melyik felel meg a legjobban az igényeinknek? A cirkónium korona sok előnyös tulajdonsággal bír, ezért érdemes tájékozódni, mielőtt választunk: könnyen lehet, hogy számunkra is ez a lehetőség jelenti majd a legjobb megoldást!

 

Mi a fogkorona és mikor szükséges?

Ha a fog olyan mértékben károsodott, hogy el kell távolítani, vagy pótolni kell az íny feletti részét olyan mértékben hogy azt már inlay / onlay nem tudja orvosolni, akkor korona felhelyezésére van szükség. A korona segítségével megmenthető a fog gyökere. 

 

Megoldást jelenthet akkor, ha  elégedetlenek vagyunk a fogak elhelyezkedésével, formájával, ha a fog letört, illetve a gyökérkezelt fogra korona elhelyezésével megszűnik az elszíneződés és a fog elgyengüléséből adódó kellemetlen tünetek.

 

A fogkorona úgy készül, hogy a fogorvos helyi érzéstelenítésben előkészíti a fogat vagy felépített csonkot, majd lenyomatot készít az érintett területről. Ez alapján a lenyomat alapján fogtechnikus készíti el  végleges koronát, addig pedig jellemzően ideiglenes koronát helyeznek a fogra. Az elkészült végleges fogpótlást pár nap elteltével a fogorvos fogászati ragasztó cementtel erősíti rá a lecsiszolt fogra vagy implantátumra.

Cirkon korona

A korona többféle anyagból készülhet, amelyek különböző előnyökkel, tulajdonságokkal bírnak. Leggyakrabban a fogkoronák fémkerámiából, préskerámiából és cikróniumból érhetőek el. A cirkon koronáról érdemes tudni, hogy bár magasabb árkategóriát képvisel például a fémkerámiából készült pótlásokhoz képest, számtalan előnye van ami miatt érdemes mellette dönteni.

Miért érdemes cirkónium koronát választani?

A cirkon korona az egyik legkorszerűbb technológia jelenleg fogpótlásra.

 

A legelőnyösebb tulajdonságai közül néhány : 

  • Fém- és allergénmentes: Használatával elkerülhető a fémes íz és a fém allergiás reakciók.

  • Biokompatibilis: Nincs káros hatása az emberi szervezetre, nem okoz gyulladást. Fogínygyulladás, fogínysorvadás vagy fogágybetegség esetén is ideális.

  • Esztétikus megjelenés: Az egyik legtermészetesebb hatású korona a piacon, az igazi fogak mellett szinte észrevehetetlen a különbség. Fogak elszíneződése, rések, kuszaság korrigálására kiváló megoldás lehet, és el lehet vele kerülni a hosszadalmas fogszabályozást. Mivel a váz maga is fehér színű, ezért az íny melletti fémes szín megjelenése miatt sem kell aggódni.

  • Rosszul vezeti a hőt, amely még kényelmesebbé teszi a viseletét egy klasszikus, fémvázas koronához képest, nem keltenek kellemetlen érzést a meleg vagy hideg ételek és italok.

  • Számítógépes, CAD/CAM tervezés: A fejlett technológia segítségével az elkészült pótlás tökéletesen fog illeszkedni a helyére.

  • Más koronákhoz képest tartósabb, ellenállóbb. Ennek a tulajdonságának köszönhetően akár több tagú híd is készíthető belőle. Saját fogra és implantátumra is felhelyezhető.

Látható tehát, hogy rengeteg előnye van a cirkónium koronáknak, hátránya pedig gyakorlatilag nincs, így mindenképp érdemes mérlegelni mint lehetséges opciót.

 

Az Árkád Dental szolgáltatásai között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, legkényelmesebb megoldást!

Cirkon korona Budapest - Árkád Dental

Ha Budapesten keres  foghiány panasszal magas színvonalú szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel az Árkád Dentalt a honlapon található elérhetőségeken.

Az esztétikai fogászati beavatkozások, cirkon koronák árairól az Árkád Dental árlistájáról tájékozódhat.

 


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem