Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Részletes tájékoztató a fogpótlás árakról

A fog elvesztése nem csak azért traumatikus élmény, mert fájdalmas, hanem azért is, mert ezzel megszűnik a fogak közötti egyensúly. Befolyásolja a harapást, a hangképzést, és még az is előfordulhat hogy maga az arc is megváltozik. Sajnos a fog pótlása nem tartozik a legolcsóbb beavatkozások közé, ezért sokakban szorongást kelthet, pedig többféle megoldás is elérhető, különböző árakon.

Fogpótlások típusai

Sokan az inlay/onlay töméseket is a fogpótlások közé sorolják, hiszen általában nagymértékű foghiány esetén alkalmazzák, ebben a tájékoztatóban azonban kifejezetten a koronákra, hidakra szeretnénk inkább kitérni.

Lássuk csak, milyen esetekben érdemes koronát, hidat vagy pedig implantátumot alkalmazni!

Korona

A koronával a fog íny feletti, látható részét pótolják. Ebben az esetben van még lehetőség arra, hogy megmaradjon a fog gyökere egy használható, ép fogpótlással. Többféle anyagból készülhet, az Árkád Dentalnál elérhető fémkerámiából, cirkóniumból  vagy préskerámiából.

Foghíd

A foghíd alkalmas olyan fogak pótlására is, amelyeknek elhalt a gyökere. A szomszédos koronákhoz rögzítve alkot “hidat” a fogpótlás, ily módon nem szükséges a foggyökér, mégis tartós és jól használható megoldás.

Fogimplantátum

A legbiztosabb és legtartósabb fogpótlás a fogimplantátum, amelyet az állkapocs csonthoz erősítenek és egy, vagy akár több fog pótlására is alkalmas. Emellett előnye még, hogy a fogak lecsiszolására sincs szükség, azonban azzal számolni kell, hogy hosszadalmasabb a kivitelezése mint egy hídnak például.

Fogpótlás árak

A fog korona ára több tényezőtől is függ. Hány fog kerül eltávolításra? A fogak gyökere menthető-e? Mennyire sürgős a fogak pótlása, szükség van-e ideiglenes koronára? Milyen anyagból szeretnénk elkészíttetni a koronát?

 

A fogászati árlisták jelenthetik az első lehetőséget tájékozódásra. Az Árkád Dental árlistájában a Protetika és Implantológia címek alatt tekinthetjük meg a fogpótlások árait.

 

Fogpótlások esetében legtöbbször szükség van egy előzetes felmérésre, konzultációra, aminek szintén van költsége, és ilyenkor érdemes kérni a fogorvosi rendelőben egy előzetes árkalkulációt - akár többféle beavatkozásra is. Az árlistában általában foganként, tagonként, vagy (például a kivehető fogsorok esetén) állcsontonként határozzák meg az árat.

 

1 db fogpótlás ára megtudható az árlistából is, de több fog érintettsége esetén informatívabb a konzultáció.

Az árkalkuláció valószínűleg sokkal pontosabb képet ad majd, mintha az árlisták alapján próbálnánk tájékozódni, hiszen az állapotfelmérést fogorvos tudja csak elvégezni.

Cirkon korona árak

A cirkon korona az egyik legkorszerűbb, legesztétikusabb eljárásnak számít a fogpótlások között, ezért külön is szeretnénk kitérni rá ebben a bejegyzésben. A cirkónium- dioxid is kerámia, azonban a klasszikus kerámiánál jóval ellenállóbb, rendkívül tartós korona készül belőle. További ideális tulajdonsága, hogy nem vezeti a hőt, így a korona alatt lévő, lecsiszolt fog nem lesz érzékeny a hideg - meleg hőmérsékletre.

 

Fémkerámia koronával szemben egy magasabb árkategóriát képvisel, azonban a tartóssága  és természetesebb megjelenése miatt elképzelhető hogy hosszú távon jobban megéri cirkónium koronát választani.

Járulékos költségek

Amikor fogpótlásról van szó, előfordulhatnak járulékos költségek, hiszen egy rendkívül összetett, tervezést igénylő beavatkozásról van szó. Szükség van általában előzetes konzultációra, ami sok rendelőben külön költséget jelent, illetve a felméréskor a plusz vizsgálatok, beavatkozások is felmerülhetnek. Leggyakrabban panoráma röntgenre, csonk felépítésre, foghúzásra és gyökérkezelésre szokott kiegészítésként sor kerülni.

 

A fogak állapota is fontos, hogy pontosan hány pótlásra lesz szükség, illetve elég -e a korona vagy szükség lesz hídra is? Kell-e javítani, cserélni régebben, akár másik rendelőben felhelyezett pótlásokat?

 

További költséget jelenthet az ideiglenes korona felhelyezése annak, aki nem tudja vagy szeretné megvárni hiányos fogsorral azt, hogy elkészüljön a végleges korona, amit számítógépes programmal terveznek meg és készítenek el a fogtechnikusok század milliméter pontossággal.

Mi a legolcsóbb fogpótlás?

A legolcsóbb fogpótlás hosszú távon az, ami a legjobban illeszkedik az egyéni igényekhez. Akinek fontos a fog megjelenése, az előbb - utóbb úgyis váltani fog esztétikusabb megoldásra, ugyanígy az is, akinek a tartósság fontos, az a legellenállóbb anyagból készült megoldás mellett fog dönteni.  Ez a beavatkozás hosszú távra szól, manapság akár élethosszig is kitarthat, így azzal járunk a legjobban, ha átgondoljuk, mire van szükségünk, és ennek tudatában, felelősségteljesen hozzuk meg a döntésünket.

 

Fogpótlás Budapest - Árkád Dental

Ha Budapesten keres  foghiány panasszal magas színvonalú  fogpótlási szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel az Árkád Dentalt a honlapon található elérhetőségeken.

A protetikai beavatkozások árairól az Árkád Dental árlistájáról tájékozódhat.

 


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem